Novosti

Iz ruralnog razvoja
2
ožu

Europski ruralni parlament kao vodilja

Prvi Europski ruralni parlament održan je u Bruxellesu 13. studenog 2013. u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO). Na skupu koji je okupio preko 150 dionika ruralnog razvoja iz cijele Europe, Hrvatsku su predstavljale članice ODRAZ-a i HMRR-Hrvatske mreže za ruralni razvoj.

Prvi rezultati ERP-a upućuju, između ostalog, na potrebu za aktivnijom ulogom civilnog sektora pri donošenju europskih i lokalnih politika ruralnog razvoja.

Radilo se plenarno i u radnim grupama, koje će nastaviti raditi dalje na temama o kojima je razgovor započeo u Bruxellesu.

Jedno od zapaženijih izlaganja održao je Michael  Dower  iz organizacije ECOVAST International,  pod nazivom ‘Cijela Europa će živjeti ‘ (All Europe Shall Live).

Osnovne zaključke ERP-a možete pročitati OVDJE. Detaljniji zaključci biti će dostupni sredinom prosinca 2013.

Živo je i bilo i u pauzama, to je bila prilika za susret s kolegama iz okruženja i cijele Europe, razmjenu iskustava i dogovaranje zajedničkih aktivnosti. Zaključak sudionika je da
je bilo lijepo i korisno sresti  toliko entuzijastičnih, inovativnih i vrijednih ljudi iz cijele Europe.

Sve informacije o ERP-u, koji će se redovno organizirati i sljedećih godina,  možete pratiti na službenoj web stranici Europskog ruralnog parlamenta, gdje se može pronaći i izjava koju su usvojili sudionici, koja govori o viziji ruralne Europe i njenom ostvarivanju kroz partnerstvo.

Preuzeto sa: Odraz.hr